Bebesi
Beszédtechnika

bebesi logo

Cofidis Magyarországi Fióktelepe

Bebesi-Horváth Kata beszédóráit válaszható képzésként tettük elérhetővé a telefonos munkatársak számára. A résztvevők visszajelzései mind rendkívül pozitívak voltak, az órákat nagyon élvezték, sokat erősödött az önbizalmuk és a helyes, szép beszédhez sok segítséget kaptak, mind csoportosan, mind pedig egyénre szabva is. Könnyen és hatékonyan tudunk együttműködni és a képzést nagyon hasznosnak, előremutatónak érezzük, hiszen a munkavállalók elköteleződését az ilyen magas szintű képzésekkel nagymértékben tudjuk javítani.

Bajkai Melinda

Azért jelentkeztem Katához, mert tisztább, könnyebben érthető beszédre vágytam, de sokkal többet kaptam ennél. A gyakorlatokon keresztül észrevétlenül tettem szert nagyobb önbizalomra, rugalmasságra és koncentrációképességre. A helyes légzéstechnika és az artikulációs izmok edzése könnyebbé és folyékonyabbá tették a beszédemet. De ami talán a legfontosabb, hogy Kata olyan légkört teremtett, ahol biztonságban érezhettem magam. Észrevétlenül fejlődhettem, miközben nagyon jól éreztem magam. Bármilyen stresszesen vagy feszülten érkeztem az órára, mindig feltöltődve távoztam, annak tudatában, hogy megint sokat tettem a beszédem fejlesztéséért. Szívből ajánlom mindenkinek az óráit!

M.Ági

Kata előtt két beszédtanárt “fogyasztottam el”, ide viszont 1 évig jártam.Erős beszédhibával kerültem hozzá. Már tudom mit kell csinálnom, hogyan vegyek helyesen levegőt, hogyan artikuláljak, hogy a beszédem érthető, sőt élvezhető legyen. Közel sem beszélek még úgy ahogy szeretnék, de a többi  javítanivaló már nem beszédtanár kompetenciája.Kata ebben is segített, hogy megfelelő szakembert találjak. 41 éves 2 gyerekes anyuka vagyok.  Pont abban a korban, amikor az ember nehezebben barátkozik, és kialakul egyfajta biztos kritikai érzéke.Kata közvetlensége, tapintata, szeretete és persze a szaktudása, teljesen elvarázsolt.Szívből ajánlom mindnyájatoknak.

 

V.Z.

Munkám fontos része a kommunikáció, előadások megtartása, de csak a beszédtechnika órákon tudatosult bennem igazán, hogy a tartalom mellett a forma is rendkívül fontos.  Katánál az órák mindig jó hangulatban teltek, érdekes gyakorlatokat kaptam, sokat fejlődtem, és nem csak technikailag, de önismeret szempontjából is. Sok élménnyel gazdagodtam, és teljesen más szemmel tekintek a beszédre, mint azelőtt. Mindenkinek ajánlom.

A. Boglárka, tanuló

Kata óráira visszaemlékezve eszembe jut a jó hangulat, a hasznos (nyelvtörő) gyakorlatok és az, hogy a cukorkát nem csak édességnek, de beszédfejlesztő eszköznek is lehet használni. Annak ellenére, hogy egy specifikus beszédhibával kerestem fel, ő mindent megtett azért, hogy a beszédemet több szempontból is jobbá, erősebbé, magabiztosabbá tegye. Ha valaki azt mondta volna régebben nekem, hogy szívószállal a számban fogok r-ekkel teli szavakat ismételni, hogy rögzítsem az r hang kiejtését, azt hittem volna, hogy az illető viccel, de Kata bebizonyította, hogy a szokatlannak tűnő (de rendkívül szórakoztató) módszerei hatékonyabbak és sokkal többet érnek, mint bármilyen hagyományos logopédiai módszer, amikkel fiatalabb koromban találkoztam. Kata amellett, hogy kiváló tanár, fantasztikus beszélgetőpartner (néha már majdnem pszichológus) és úgy érzem, a közösen eltöltött órákon jó baráttá is vált!

Gy.K.

“Bár először szkeptikus voltam a beszédtechnikával kapcsolatban – azt gondoltam, hogy van, aki jól beszél és van, aki nem, punktum -, Bebesi- Horváth Kata óráján megtanultam, hogy ez igenis fejleszthető képesség és még csak nem is irreális cél kimondottan jó szónokká válni. Nagyon tetszett, hogy a nagyobb léptékű, sokszor óra előtti készülést igénylő feladatok mellett majdnem minden órán tanultam valami apró trükköt (sokszor vicces vagy meghökkentő formában), amit mind a mai napig használok egy-egy szóbeli megmérettetés előtt. Kata óráját azoknak ajánlom, akik vagy komoly beszédhibával rendelkeznek, vagy mindig is úgy érezték, hogy gondolataikat nem tudják elég szépen magyarul kifejezni, ugyanis az óra pont abban nyújt segítséget, hogy tisztán, artikuláltan és közönség számára is élvezhetően tudjunk beszélni.”

S.T.

 

Régóta kerestem egy olyan kurzust, ahol a prezentációs technikámat és a kommunikációmat is fejleszthetem. Hosszas keresgélés után az interneten bukkantam rá Kata beszédtechnika tanfolyamára, amelyre azonnal jelentkeztem. A honlapon elolvastam a volt tanítványok ajánlásait, valamint Kata szakmai életútját, és már akkor biztos voltam abban, hogy nem egy átlagos beszédtechnika tanfolyam résztvevője leszek. 🙂 A legelső alkalommal a megérzésem beigazolódott, s meglepetések sora ért. Kata rendkívül nagy szeretettel fogadott bennünket. Mindenkihez volt egy-egy kedves szava, s nemcsak meghallgatta, hogy kinek milyen egyéni gondjai vannak a kommunikációjával, hanem ennek megfelelően próbált bennünket fejleszteni és tanácsokkal is ellátni. Mindig megtalálta az órákon azt a módszert, amivel az adott helyzetben át tudott bennünket segíteni a nehézségeken.

A beszédtechnika órái változatosak voltak, érezhető volt az órák felépítésén, hogy sok-sok munka és tapasztalat van az általa kidolgozott módszerben. A sok-sok gyakorlás, valamint Kata mosolygós, jóindulatú hozzáállása, bátorítása és a bennünk való hite hozzájárult ahhoz, hogy hallhatóan jobban és sokkal magabiztosabban beszélünk, amióta az óráin részt veszünk.

Örülök, hogy jelentkeztem a tanfolyamra, szívesen ajánlom mindenkinek Kata beszédtechnika óráit!

Szilágyi József

“Kata foglalkozásaira a legjellemzőbb: minden perc fejleszt, minden gyakorlat élmény és felvillanyoz.

Nem csak légzés, hangerő, artikuláció és beszédtempó fejlesztés, hanem az őszinte, közvetlen, és mégis tudatos megnyilvánulás terápiája. Nem csak a tiszta, érthető beszédet sajátíthatod el, de az előadás apró trükkjeit, belső korlátaid legyőzését, hangulatok és érzelmek kifejezését.Egyben spontaneitásfejlesztés, hogy merj magad lenni, őszintén tudj érzelmeket megjeleníteni – mindez játékosan, ötletes gyakorlatokkal. Kata minden pillanatban, minden nehézségre talál valamilyen áthidaló megoldást, és nagyon pontosan megmondja, hogy mi a fejlesztendő, milyen gyakorlatot végezz (és mit engedj el). Egyik kedvencem a labdázás volt – egy kombinált koncentrációs gyakorlat (meg az artikulációs és társai, meg a levegőgyakorlatok, a hangskála, meg a nyelvtörők, a memória gyakorlatok, spontán beszéd, és általában minden, például gyurmázás közben mondani Csokonai A reményhez c. versét…:) Népmesét, próza-részleteket, verseket adtam elő, s olyan kiselőadásokat tartottam, amiről korábban nem is álmodtam volna.Közvetlensége, szívélyessége mögött óriási szakértelem áll, segítőkészsége, ötletessége cizellált művészi-szakmai eszköztárra és tapasztalatra támaszkodik.Mindez inspirálóan, szívvel-lélekkel, odaadó türelemmel, nagy műveltséggel, finom érzékenységgel.

Köszönet mindenért!”

B. Judit – Pszichológus

“Kata sokat segített főként abban, hogy bátran ki merjek állni nagyobb közönség elé is, – akár a médiában is – anélkül, hogy izgulnék a beszédtechnikám miatt. Azóta öröm előadásokat tartanom. Köszönet érte. “

Berczeli Endre

“Munkám szerves része, hogy időröl-időre emberek elött kell beszélnem ill. előadásokat tartanom.
Bebesi Katánál, már 5-8 beszédtechnika óra után (amiről a munkahelyemen nem tudtak) a kollégáim is megjegyezték, hogy mennyire sokat fejlődtem és milyen élvezetes lett az előadás módom!
Ezt a pozitív visszajelzést több személytől is megkaptam, ami nagyon jól esett és megerősített abban, hogy valóban egy profi beszédtanárt sikerült találnom.
Az elmúlt évek legsikeresebb tanulásbeli befektetése volt számomra! ”

 

Krizsai Petra

“A beszédtechnika órák során sokkal összetettebb képzésben lett részem, mint az előre gondoltam. Nemcsak a szép kiejtés gyakorlására irányuló feladatokkal találkoztam, hanem hangerő-, légzés-, és artikulációs gyakorlatokkal is, valamint a beszédtempó, hangsúlyozás, kommunikációs készségek fejlesztését is magába foglalja. Sokat segít azoknak is, akiknek a szerepléssel problémájuk van. Főleg, mivel a kisebb-nagyobb nyilvánosság előtt való beszéd szinte elkerülhetetlen része az életünknek.

A beszéd érthetőbbé tétele mellett sokat segítettek az órák a kommunikációs nehézségeim fejlesztésében. Hosszú ideje problémám volt, hogy az írásbeli kommunikációban jobb voltam, de szóban gyakran leblokkoltam. Nehéz volt egy adott témáról beszélni annak ellenére, hogy sok ismeretem volt róla. A beszédtechnikai órákon lehetőségem volt úgy gyakorolni az előadást, hogy eközben konstruktív és hasznos kritikákat kaptam Katától.

Képessé váltam hosszabban és folyékonyabban beszélni egy adott témáról, és idővel megtanultam többet vitatkozni, vagy akár akadékoskodni. A mindennapok során könnyebbé vált kimondani azt, amit gondolok. Azelőtt csak azért nem mondtam ki, mert fel sem merült, hogy ezt tegyem. A kommunikációs gyakorlatok viszont varázslatos módon segítettek abban, hogy egyre könnyebben fejezzem ki magam, és kezdtem egyre több önbizalmat magamra szedni.

Az órák alatt kipróbálhattam magam olyan szituációs gyakorlatokban, melyeknek nem volt tétje, de gyakorlatot szerezhettem a szereplésben, illetve feszegethettem a határaimat. Így élesben könnyebben és határozottabban tudtam megnyilvánulni. Kata nagyon alkalmazkodó ezen a téren, mert mindig az igények szerint állítja össze a feladatokat.

Fontosnak tartottam azt is, hogy az érzelmek kifejezésében gyakorlottabb legyek. Itt játékos módon tudtam elegendő önbizalmat szerezni ahhoz, hogy az érzelmek kifejezése természetesebb dologgá váljon számomra a mindennapi kommunikációban. Kata sokat segít a gátlások feloldásában, és mindezt játékosan teszi. Nagyon hasznosnak és örömtelinek tartom a beszédtechnikai órákat!”

Stark Szilvia Júlia, tanácsadó – McKinsey & Company

“Egyik kolléganőm biztatására csatlakoztam vele Kata óráihoz, eleinte azért mert biztosított afelől, hogy sok örömben és mosolyban lesz részem.
Már az első órán rá kellett jöjjek, hogy itt kemény munka folyik a sok vicces feladvány és nevetés mögött. Kata nagyon tudatosan felméri, hogy az embernek mik az erősségei és miben kell fejlődnie, és a feladványokat szigorúan eszerint állítja össze. Mindezek mellett azt is figyelembe veszi, hogy az ember munkája mit követel meg, és ezeket is beleépíti a tervbe. Mindezek tetejébe rendkívül türelmesen és odaadóan dolgozik együtt a növendékekkel a megfelelő eredményekért.
Megtanultam hogyan kell helyesen lélegezni miközben prezentálok, és hogyan hangsúlyozzam helyesen a mondandóm lényegét. Megtanultam hogyan használjam úgy a hangom, hogy az egyben felkeltse mások érdeklődését, mégis természetes legyen.
Hihetetlen, hogy Kata mennyi fejlődést tud kihozni az emberből, mindezt élvezetes órák alatt!”

 

T. A.

“Nagy örömmel és hálával gondolok vissza az együtt töltött munkás órákra. Sokat kaptam Tőled. Gyakran felidézem a tanácsaidat, módszereidet, és főként a gyakorlatokat.”

J. Bálint

“A beszédtechnika órák elsősorban a légzés, a memória (pl. versek tanulása) és a beszédtechnika fejlesztésén alapultak. Kötelező volt minden órára házi feladattal felkészülni, gyakorolni a 40 másodperces hasi légzést és a szájizmok fejlesztését. Emellett óriási súlyt helyeztünk a kifejezőkészség és az előadási stílus finomítására.

Szeretném mindenkinek ajánlani az ilyen típusú órákat. Még mindig úgy érzem, hogy nem tökéletes a kifejezőkészségem, ám nagyon sokat fejlődtem, hisz olyan technikákat ismertem meg, melyek segítettek az önbizalom fejlődésében. Másrészt szeretném kihangsúlyozni, hogy Kata rengeteg türelemmel és óriási energiával rendelkezik, mely elősegíti az órák továbbmenetelét és sikerét.”

Baur Eszter, tanácsadó – McKinsey & Company

„Bebesi – Horváth Katát egy inspiratív és szakmailag igen hozzáértő tanárnőnek ismertem meg. Rendszeres kommunikációs és beszédtechnika foglalkozásainkon rengeteget segített abban, hogy megbirkózzak azokkal a kihívásokkal, amikkel kezdő tanácsadóként találkoztam: azaz beszédemet érthetőbbé, kiállásomat határozottabbá, előadásmódomat pedig élvezhetőbbé tegyem.

Beszédtechnikai ismeretek: óráink során Kata azonnal beazonosította, hogy mik azok a technikai elemek, melyek helyes alkalmazásával sokat javíthatok kommunikációmon. Rendszeres gyakorlás során segített például elsajátítani az egyes hangok helyes ejtését, a megfelelő légzéstechnikát.

Kreatív gyakorlatok: a technikai ismeretek elsajátítását, elmélyítését és a saját kifejezés-repertoár bővítését kreatív formában végeztük, ritmusgyakorlatok, szerepjátékok, prezentációk, versmondás, éneklés bevonásával.

A háttérben meghúzódó okok: Kata igazi pedagógusként nemcsak a technikai és gyakorlati ismeretekre fektetett hangsúlyt, hanem abban is rengeteget segített, hogy az ember beazonosítsa és legyőzze azokat az okokat, melyek a megfelelő kommunikációban gátolják (legyen az önbizalomhiány, túlzott lazaság, izgulás, vagy bármi más) ”

Soltész Krisztina, ügyvezető – tréner – Humán Republic Kft.

„Nagyon köszönöm, hogy szakértő munkáddal hozzájárultál kommunikációs tréningjeink sikeréhez!

A résztvevőktől kapott visszajelzések is azt igazolják, hogy az általad végzett beszédtechnika oktatás hasznosnak bizonyult, úgy érzik a tanultakat be tudják építeni a mindennapi munkába.

Remélem a jövőben is együtt tudunk működni a kommunikációs tréningeken!

Személyesen még annyit szeretnék elmondani, hogy jó volt veled dolgozni, jól sikerült a közös vezetés. ”

Lendvay Anita – Contenet Kft.

„Számomra Kata beszédtechnika órái nagyon sokat segítettek a helyes megnyilvánulásban, fogalmazásban, artikulációban. Ráirányította figyelmemet a hibáimra és annak helyes kijavítására, ami játékosan zajlott, így semmilyen problémát nem okozott.

A játékosság mellett kellő tanári szigora is segített az órák folytonosságában, folyamatos fejlődésemben.

Az egy órás tanulás folyamán felfrissülten és utána magabiztosabban tudtam elvégezni azokat a feladataimat, ahol szükségem volt a szavak szép kiejtésére.”

Stumpf Kata ELTE jogászhallgató, KOS riporter tanuló

” A beszédtechnika tanulásakor az egyik, talán legfontosabb dolog, hogy meg tudjunk nyílni a tanárunk és magunk előtt is. Csak így lehet megtalálni a hibák forrását. Kata, közvetlen személyiségével már az első órán megnyitott és onnantól kezdve minden óra hihetetlenül jó hangulatban telt. Ha rossz napom volt, ha nem, Katánál mindig feltöltődtem. Számos hibát, problémát fedeztünk fel óráról órára, de mégsem éreztem azt, hogy az önbizalmam ez által romlana, sokkal inkább azt kaptam, hogy mindenen lehet dolgozni, mindent ki lehet javítani, csakis rajtam áll. Örültem, hogy rávilágítottunk az órákon a hibák gyökereire és ezáltal a mindennapjaimban is azon kaptam magam, hogy tudatosan vagy nem, de figyelek ezekre, és kijavítom a rossz berögződéseket.
A feladatokat személyemre szabtuk, volt, hogy felvette videóra egy beszédemet, zenét játszott a ritmushoz, labdát dobálgatott a koncentrációhoz vagy éppen csak a saját öklömet harapva kellett olvasnom(ez a legjobb, azóta használom 🙂 ).
Öröm, munka, siker. Így tudnám leírni az órákat ;)”

Orosz Atanáz miskolci püspök-exarcha

„Bebesi – Horváth Kata egy tanéven keresztül hűségesen és nagy szakértelemmel készítette föl kezdő papnövendékeinket leendő felolvasói és szónoki feladataikra.

Tanítási óráit és az azokhoz kapcsolódó gyakorlatokat hűségesen megtartotta, az anyagot megfelelő módon átadta és számon kérte. Növendékeink beszédtechnikai szinten érezhetően sokat fejlődtek illetve javultak. Tisztelettel ajánlom őt más beszédtechnikai kurzusok megtartására is,.

Rosenkranz Klaudia

“Szétnéztem a neten, a legtehetségesebb és legszimpatikusabb beszédtanárt kerestem, így találtam Katára. De csalódtam. Méghozzá pozitívan. Sokkal jobb fej és ami fontosabb, még jobb tanár, mint vártam. Bátran ajánlom Katát mindenkinek, aki elégedetlen a beszédtechnikájával, aki szeretne szeretni beszélni, aki magabiztosabban és pontosabban szeretné átadni a gondolatait, illetve azoknak, akik egy ízig-vérig pozitív ember társaságában szeretnének gyakorolni. Csak így lehet gyors és hatásos a fejlődés. Nagyon köszönöm Katának,hogy ennyit bátorított.”

Csicsely Kriszta

„Köszönöm a rengeteg segítséget és a könnyes-nevetős beszédórákat!”

Sirkó Gábor

“Amellett, hogy izgalmasak voltak az órák, a legjobban annak örültem, hogy pár hónap elteltével a környezetem is megjegyezte, hangosabban és érthetőbben beszélek, prezentálok.”

K. K.

„Kedd reggel 09.00 óra. Sétálok az utcán, nem hagynak nyugodni az előttem álló nehéz munkanap problémás ügyei, a sok ügyfél, a rengeteg hívás, nem is beszélve az esti tárgyalásról. Nincs túl jó kedvem, kissé még álmos is vagyok. Egy óra elteltével mégis átszellemülve, végtelen vidámsággal vágok neki a napnak.

 

A beszédtechnika órák nem csak a kiejtésről, a hangképzésről, vagy az artikulációról szólnak, senki ne gondoljon száraz nyelvtanszerű órákra. Színes és interaktív foglalkozásról van szó, ahol a valós beszédtechnikán kívül az előadókészség, a mimika és testbeszéd, a spontán beszéd, a légzéstechnika apró, de annál fontosabb fortélyait tanítja Kata, aki életvidámságával és szakértelmével úgy adja át a tudást, hogy élvezet hozzá járni.

 

A rendszeres órák és a kellő gyakorlás mellett csupán egy év után olyan beszédtechnikai eszközöket sajátítottam el, amelyekkel a mindennapi – amúgy hadaró – beszédemet szebbé, érthetővé, kifejezőbbé tettem. Még ha gyönyörű, tökéletes, hibátlan beszédstílusom lenne, akkor is ellátogatnék heti kétszer Katához, mert az órái óriási élményt nyújtanak, olyan beszédtechnikai elemeket tanulhat mindenki, amelyek szinte nélkülözhetetlenek a szép beszédhez, a talpraesett kommunikációhoz. Én mindenkinek kötelezővé tenném a beszédtechnikát!”