Legyél Kitartó!

2013-08-12 5:05

A beszédtechnika talán legfontosabb alapeleme a kitartó munka. Amikor azonban valaki elhatározza, hogy fejleszteni fogja a beszédét, nem biztos, hogy ez tudatosul benne. Pedig  rendszeres gyakorlás nélkül nem fognak a helyes beszédtechnikai elemek automatizálódni.
A helyes légzés elsajátítása akkor jó, ha már a spontán beszédben is a megfelelő légzéstechnikát alkalmazzuk. Nem elég csupán a gyakorlatok során jó helyre vennünk a levegőt.

Mindennek meg van a maga rögzülési ideje. Fontos, hogy tisztában legyünk testünk felépítésével, hogy elméletben is megalapozzuk a technikai gyakorlatokat. Majd az alap gyakorlatok elsajátításával fokozatosan előre haladva átültetődnek a  beszédtechnikai elemek az élő beszédünkbe.

Ugyan ez vonatkozik a  hangadásra, artikulációra, a szavak helyes kiejtésére és a megfelelő hangsúlyra és a beszédtempóra.
Ha úgy határozunk, hogy belevágunk ebbe a kemény, ugyan akkor rendkívül kalandos munkába, muszáj számításba vennünk, hogy a kívánt eredményt csak akkor fogjuk elérni, ha rendszeres időt szánunk a  gyakorlásra.

Hozzászólások:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


2 × 8 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>