Csoportos vagy egyéni?

2012-02-24 7:44

Felmerülhet a kérdés bennünk, hogy az a hasznosabb, ha csoportban, vagy ha egyénileg fejlesztjük beszédünket.

 

A csoportos foglalkozásnak és az egyéni órának is vannak előnyei illetve hátrányai.

 

A csoportos alkalmak során több olyan gyakorlat is végezhető, amiket az egyéni órákon szinte lehetetlen alkalmazni. Illetve a külső kontroll is más. Ha több ember előtt szereplünk és a mentor segíti a növendékeket abban, hogy megfelelő módon és időben adjanak visszajelzést társaiknak, azzal az egyén fejlődését, önbizalmát is fokozhatjuk. A csoportos feladatok fokozott koncentrációt igényelnek. Ezek a  feladatsorok fejlesztik az empatikus készséget is, valamint a csoportmunkában való részvételt. Ezen alkalmak azonban nem megfelelőek az egyéni beszédhibák javítására.

 

Az alapozó munkát csoportos munka keretében is  hatékonyan lehet végezni. A beszédhibák javítása azonban mindig egyéni órák alkalmával történjen!

 

Azt javaslom, akinek módjában áll, indítsa a tanulást egy csoportos tréninggel, majd folytassa azt egyéni alkalmak keretein belül.

Hozzászólások:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 7 = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>